AI, IKT, digitala verktyg och digital studie- och karriärvägledning En resurs för dig som vägleder analogt eller digitalt.
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium: Visuellt stöd och digitala verktyg i studie- och yrkesvägledning

april 18 @ 8:30 f m - 10:30 f m UTC+0

Den 18 april 08:30 – 10:30

Digital vägledning är numera en naturlig och viktig del av studie- och yrkesvägledningen och ett komplement till de traditionella vägledningssamtalen. Men vilka hjälpmedel finns det och hur kan vi lära oss dem?

Att konkretisera, visualisera och synliggöra idéer om framtidsvalet med hjälp av ritfunktioner och whiteboard kan nämligen öka begripligheten om den vägledningssökandes situation och framtid. Plattformar som Zoom, Microsoft Teams och Google Meets erbjuder delning- och ritfunktioner som kan kombineras med andra digitala verktyg för att skapa ett givande, kreativt och interaktivt samtal.

Under föreläsningen kommer vi tillsammans att diskutera och prova flera olika digitala verktyg som:

– Microsoft PowerPoint, Forms och Whiteboard
– Padlet
– Canva

Du kommer att få konkreta råd och idéer för nya sätt att arbeta och inspiration till hur digitala verktyg kan samverka med dina analoga metoder för att visualisera vägledningsprocessen.

Deltagare i webbinariet uppmuntras att ta del av de digitala verktygen själva. Besök lärplattformen www.digisyv.online Lägg 15 minuter på att skapa en överblick kring vilka tekniska möjligheter som finns. Det är en bra början inför föreläsningen!

Om föreläsaren

Joakim Cao är verksam studie- och karriärvägledare på Lunds tekniska högskola. Han är utbildad studie- och yrkesvägledare och har en fil.mag. i pedagogik med inriktning mot karriärutveckling. Sedan 2020 driver Joakim ett digitaliseringsprojekt via www.digicao.nu

Välkommen att delta!

Föreläsningen är framtagen för att passa dig som arbetar med vägledning, men alla intresserade medlemmar i Akademikerförbundet SSR är välkomna att delta. Vill du ta med en kollega som inte är medlem än? Det går bra! Be hen anmäla sig via anmälningsformuläret som vanligt. Vi kommer skicka ut information om medlemskap i Akademikerförbundet SSR efter avslutad föreläsning.

Detaljer

Datum:
april 18
Tid:
8:30 f m - 10:30 f m UTC+0
Webbplats:
https://akademssr.se/evenemang/visuellt-stod-och-digitala-verktyg-i-studie-och-yrkesvagledning

Arrangör

Akademikerförbundet SSR

Plats

Online via Teams.
Skip to content