AI, IKT, digitala verktyg och digital studie- och karriärvägledning En resurs för dig som vägleder analogt eller digitalt.
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium: AI och ChatGPT i studie- och yrkesvägledning

februari 8 @ 8:30 f m - 10:30 e m UTC+0

Den 08 februari 08:30 – 10:30

Är du nyfiken på AI och chatrobotar och hur du kan använda digitala verktyg i ditt arbete? Eller hur de vägledningssökande du möter kan få nytta av verktygen? Kanske funderar du också på hur AI kan komma att påverka studie- och yrkesvägledningen?

Den snabba tekniska AI-utvecklingen kan ses som en revolution – där både stora möjligheter och risker lyfts fram med tekniken. Det finns många fördelar med hur man kan använda ChatGPT som ett kraftfullt verktyg i studie- och yrkesvägledningen eller för att öka produktiviteten i det dagliga arbetet. ChatGPT kan ge tips, rådgivning och förslag på personligt brev på bara några ögonblick, vilket annars skulle tagit timmar. Samtidigt behöver vi som användare också ställa rätt frågor och förhålla oss kritiska till svaren.

Under föreläsningen med Joakim Cao, studie- och karriärvägledare vid Lunds tekniska högskola, kommer du att få en inblick i ChatGPT-verktyget samt få exempel på användningsområden och dess möjligheter. Du kommer att få konkreta exempel och idéer för nya sätt att arbeta och inspiration till hur AI-tekniken och dess funktionalitet kan samverka med dina analoga metoder för att berika och stödja vägledningsprocessen. Du kommer också att få strategier för ansvarsfull GPT-användning.

Deltagare i webbinariet uppmuntras att testa verktyget själva. Skapa gärna ett konto redan nu och lägg 15 minuter på att ställa de frågor du vill. Det är en bra början inför föreläsningen!

Länk: https://chat.openai.com/

Om föreläsaren

Joakim Cao är verksam studie- och karriärvägledare på Lunds tekniska högskola. Han är utbildad studie- och yrkesvägledare och har en fil.mag. i pedagogik med inriktning mot karriärutveckling. Sedan 2020 driver Joakim ett digitaliseringsprojekt via www.digicao.nu

Välkommen att delta!

Föreläsningen är framtagen för att passa dig som arbetar med vägledning, men alla intresserade medlemmar i Akademikerförbundet SSR är välkomna att delta. Vill du ta med en kollega som inte är medlem än? Det går bra! Be hen anmäla sig via anmälningsformuläret som vanligt. Vi kommer skicka ut information om medlemskap i Akademikerförbundet SSR efter avslutad föreläsning.

https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/43475B407447415D427240

Detaljer

Datum:
februari 8
Tid:
8:30 f m - 10:30 e m UTC+0
Webbplats:
https://akademssr.se/evenemang/ai-och-chatgpt-i-studie-och-yrkesvagledning

Arrangör

Akademikerförbundet SSR

Plats

Online via Teams.
Skip to content