AI, IKT, digitala verktyg och digital studie- och karriärvägledning En resurs för dig som vägleder analogt eller digitalt.
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Så kan du använda visuellt stöd och digitala verktyg i studie- och yrkesvägledning

november 14, 2023 @ 2:00 e m - 3:00 e m UTC+1

Webbinarium tisdagen den 14 november klockan 14:00-15:00 med Joakim Cao

Joakim Cao, studie- och karriärvägledare på Lunds Universitet höll i september en mycket uppskattad presentation om AI och kommer nu tillbaka med inspiration till fler digitala hjälpmedel.

Är du nyfiken på hur du kan använda digitala verktyg i ditt arbete? Eller på hur vägledningssökande som du möter kan få nytta av verktygen? Digital vägledning är numera en naturlig och viktig del av studie- och yrkesvägledningen och ett komplement till de traditionella vägledningssamtalen. Men vilka hjälpmedel finns det och hur kan vi lära oss dem?

Vi vet exempelvis att visuellt stöd som bilder, illustrationer och symboler gör det enklare att orientera sig i en instruktion eller ett informationsflöde samt skapar fler associationer i hjärnan vilket stöttar minnet och inlärningen. Att konkretisera, visualisera och synliggöra idéer om framtidsvalet med hjälp av ritfunktioner och whiteboard kan alltså öka begripligheten om den vägledningssökandes situation och framtid.

Plattformar som Zoom, Microsoft Teams och Google Meets erbjuder delning- och ritfunktioner som kan kombineras med andra digitala verktyg för att skapa ett givande, kreativt och interaktivt samtal. Under föreläsningen kommer vi tillsammans att diskutera och prova flera olika digitala verktyg som:
– PowerPoint
– Whiteboard
– Padlet
– Canva

Du kommer at få konkreta råd och idéer för nya sätt att arbeta och inspiration till hur digitala verktyg kan samverka med dina analoga metoder för att visualisera vägledningsprocessen.

Deltagare i webbinariet uppmuntras att ta del av de digitala verktygen själva. Lägg 15 minuter på att skapa en överblick kring vilka tekniska möjligheter som finns. Det är en bra början inför föreläsningen! Till DigiSYVs lärplattorm

Webbinariet är kostnadsfritt och du behöver inte föranmäla dig.
Länk till webbinariet

Details

Date:
november 14, 2023
Time:
2:00 e m - 3:00 e m UTC+1
Website:
https://www.visnet.se/natverk/siv/

Venue

Online via Teams.

Organizer

SiV – Studie och yrkesvägledare inom vuxenutbildningen
Skip to content