AI, IKT, digitala verktyg och digital studie- och karriärvägledning En resurs för dig som vägleder analogt eller digitalt.

Inspirationsföreläsning eller gruppworkshops

En resurs för er som arbetar och möter unga och vuxna vägledningssökande

Föreläsning för skolor och verksamheter inom utbildning och arbetsmarknad

Här hittar du information om mina aktuella inspirationsföreläsningar och workshops för elever, deltagare, arbetssökande eller vägledningssökande. Jag föreläser utifrån mitt perspektiv och koncept som vägledare och inspiratör. Jag lägger stor vikt på hur man kan tänka för att lyckas. Hur viktigt ett positivt tänkande är, samt att skapa lust, motivation och hoppfullhet inför framtiden. Med utgångspunkt från Hope-Action Theory (Niles, Amundson, & Yoon, 2021) kommer ni att få ta del av en konceptuell modell “Dina steg mot framtiden” som bygger på karriärvägledningsteorier för att skapa engagemang, hopp och handling.

Så väljer du utbildning om du inte vet vad du vill

Känner du dig osäker på vad du vill plugga? I den här föreläsningen kommer jag att dela med mig av modellen Dina steg mot framtiden och mina bästa tips för hur du ska tänka när du väljer utbildning.

Att göra ett medvetet utbildning- och yrkesval

Föreläsningen syftar till att få fler unga att öppna ögonen för verkliga framtidsyrken som handlar om att arbeta med människor, hållbarhetsfrågor och demokrati. Målsättningen är att deltagarna ska kunna få information och inspiration för att göra friare och mindre könsbundna utbildning- och yrkesval.

Bra att veta om eftergymnasiala studier

Hur lång är en kurs? Vad är skillnaden på högskolestudier och yrkeshögskolestudier? Vad betyder program och fristående kurs? Vilka förkunskaper krävs för att läsa vidare? Jag lotsar deltagarna igenom olika begrepp inom högskolestudier men även andra utbildningsformer.

Universitetsstudier – en plats för alla

Föreläsningen syftar till att synliggöra hur det är att studera på ett universitet och öka lusten att studera vidare. Målsättningen är att utmana rådande utbildningskulturer exempelvis antipluggkulturer eller fördomar som att det är “tjejigt” att plugga – som kan påverka unga från att se universitetsstudier som ett alternativ.

Teorier och modeller för val av framtid

Frågor och funderingar?

Låter detta intressant och vill du att jag ska komma till din kommun eller verksamhet för att föreläsa, då kontaktar du mig för ett upplägg som passar just er.

Kontakta mig…

…för en skräddarsydd inspirationsföreläsning eller gruppworkshop. Skicka förfrågan via mail:

Jag är van vid att hålla föreläsningar online med hjälp av Zoom eller Teams. Vi kan dessutom spela in föreläsningarna så att fler kan ta del av dem i efterhand. Eller så kommer jag till er på plats.

Skip to content