AI, IKT, digitala verktyg och digital studie- och karriärvägledning En resurs för dig som vägleder analogt eller digitalt.

Fortutbildning, föreläsning eller workshops

En resurs för dig som vägleder analog eller digitalt.

Fortutbildning, föreläsningar och kompetensutveckling för studie- och yrkesvägledare

Här hittar du information om mina aktuella föreläsningar och workshops. Jag gör mitt bästa för att nå ut med tips och idéer kring hur digitala verktyg kan samverka med analoga arbetssätt – för att stötta verksamma och studerande studie- och yrkesvägledare genom till exempel fortutbildning, workshops, instruktionsfilmer och bollplank för hur det digitala samtalet och studie- och yrkesvägledningen kan utvecklas genom IKT och lärande.

Perspektiv på studie- och karriärvägledning i det digitala rummet

Föreläsningen tar sin utgångspunkt i praktik men knyter an till forskning och karriärteorier. Under tillfället varvas teorier, praktiska tips och diskussioner om digital karriärvägledning. Jag delar med mig av mina praktiska tips, metoder och verktyg för digital vägledning med fokus på att skapa interaktivitet och engagemang i det digitala rummet

Att arbeta med hopp och aktivt engagemang trots avstånd

Workshops om digitalt studie- och karriärvägledning med fokus på digitala verktyg för att få ökad förmåga att kunna arbeta på ett professionellt och tryggt sätt.

Handledning: att vägleda i digitala rum

Att komma igång med Studie- och karriärvägledning på distans. Enkla verktyg och tips för att på ett professionellt och interaktivt sätt komma igång med processvägledning i det digitala samtalsrummet.

Handledning: Att komma i gång med Zoom, Padlet eller Microsoft Teams

Med nya verktyg kan det ibland behövas hjälp att komma igång, därför erbjuds det introduktion och handledning till olika verktyg. Under handledningen går vi igenom och testar olika sätt att arbeta med verktygen.  

21 videos found
Page 1 of 2

Vill du och kanske dina kollegor få hjälp att komma i gång och navigera er i Microsoft Teams?

Denna workshop är en introduktion där vi går igenom grunderna för MS Teams. Vi lär oss det nödvändiga för att kunna komma igång och förstå tanken med att samarbeta i MS Teams. 

OBS! Inga förkunskaper krävs för denna workshop.


Frågor och funderingar?

Har du funderingar med att välja digitala verktyg? Eller frågor om hur du kan kan komma igång, genomföra, utvärdera och utveckla e-vägledning? Min ambition och hjärtefråga är att kartlägga vad digitalisering betyder för den digitala karriärvägledningen och dess betydelse för oss som är vägledare. Min utgångspunkt är att diskutera och problematisera vad det innebär att vara studie- och yrkesvägledare i spåren av en förändrad tid – och i en digital tid.

Låter detta intressant och vill du att jag ska komma till din kommun eller verksamhet för att föreläsa, då kontaktar du mig för ett upplägg som passar just er.

Kontakta mig…

…för en skräddarsydd fortbildning eller föreläsning. Skicka förfrågan via mail:


Jag är van vid att hålla föreläsningar online med hjälp av Zoom eller Teams. Vi kan dessutom spela in föreläsningarna så att fler kan ta del av dem i efterhand. Eller så kommer jag till er på plats.


Att inspirera och dela med mig digital kompetens är knappast något som jag tidigare hade tänkt mig att behöva göra som verksam studie- och karriärvägledare. Men nu är vi där.

Nedan samlas tidigare föreläsningar, kompetensutvecklingsinsatser och workshops för studievägledare och studenter i digital studie- och karriärvägledning samt digitala verktyg.


Skip to content